Vrouw zoekt boer – extra lierterrein

Deltavlieger gaat omhoog aan de liermachineNa de eerste speurtocht ‘vrouw zoekt boer’ vond onze deltavliegschool een mooi terrein bij de familie Kamps in Drenthe. Hun gastvrije camping ’t Looveld is nu onze uitvalsbasis en het weiland van het melkveebedrijf biedt prima vliegmogelijkheden. Maar, niet altijd. Daarom zoeken we een aanvullend lierterrein. Waar kunnen we de lucht weer in?

’t Looveld is erg gastvrij en flexibel, maar soms is het veld niet ideaal:

  • is het gras hoger dan 10 à 15 cm, dan kunnen we er niet meer op tot het gemaaid zijn
  • de percelen zijn net wat kort voor onze meest gevorderde piloten
  • in het voor- en najaar is terrein vaak net te nat
  • defensie heeft sinds kort het luchtruim erboven in gebruik

We zoeken nu één of meerdere percelen die we zo nu en dan kunnen gebruiken, en die liefst iets hoger liggen dan ’t Looveld. Vaak worden die net wat eerder gemaaid, en als het gras net gemaaid is doen we erg weinig kwaad. Ook zijn percelen in de omgeving vaak wat sneller droog, en dus beter te bevliegen in het voor- en najaar.

Nog een Drentse boer(in) gezocht

Ons ideale terrein is zo’n 1000 meter lang in alle windrichtingen. Dat bestaat natuurlijk niet, en een strook van 100 x 500 meter maakt ons ook al blij. Helemaal als er elders nog zo’n strook ligt maar dan in een andere richting; we starten en landen altijd tegen de wind in. De lierkabel wordt ook tegen de wind in uitgelegd, en hoe langer die kabel is hoe hoger de piloten kunnen komen. Vooral de gevorderden willen we wel eens kunnen verwennen met een echt lange baan, zodat ze kans hebben om lang te vliegen. Dus hoe langer hoe beter, maar als het kleiner is dan 100 hectare zijn we ook al blij! Een greppel of twee is ook niet erg, maar een ouderwets houtwalletje in het midden is wel spelbreker.

In deze pdf staan de wensen en eisen op een rij, nog van toen we een heel nieuw terrein zochten. Nu zijn onze eisen wat bescheidener, maar de basis blijft: een vlakke ondergrond, met 1 auto met aanhanger erop mogen, erop mogen lopen, dagvergoeding op afspraak en liefst een mooi lang perceel: Lierterrein gezocht (pdf). En dan liefst nog in de buurt (straal van 20 km) van Zweeloo, onze thuisbasis. Weet je een terrein dat misschien geschikt is of ken je mensen die mogelijk zo’n terrein hebben? We komen graag met hen in contact. Alle serieuze tips en contacten zijn welkom.

www.deltavliegschool.com/vrouwzoektboer

Deltavliegen Randonaero Adventures - lierterrein 't Looveld met koeien

De koeien van ’t Looveld

Reacties zijn gesloten.