Lieren

Ons vaste lierterrein is Het Wolkenveld Drenthe. Daar lieren we van maart tot en met oktober met beginners, gevorderden en met gebrevetteerde piloten. Voor elk niveau zijn er data gereserveerd in de agenda. Weet je niet precies welke data passen bij jouw niveau, neem dan even contact op.

Video: een lieruitje op ons oude terrein in Nieuwvliet, gemaakt door Thijmen

Direct inschrijven Naar de agenda

Lieren voor beginners

Bij Randonaero Adventures krijg je als beginnend deltapiloot altijd les aan de lier én op de oefenhelling. Hoe dat precies werkt lees je op de pagina’s over de beginnerscursus. Je vindt daar ook meer informatie over het lierterrein. Voor deze cursus heb je 12 maanden de tijd. Die heb je lang niet altijd nodig: begin je in maart, dan kun je voor het einde van het seizoen je B1 op zak hebben!

De meeste lessen geven we aan de lier, en daar kun je ook het beste beginnen. De begeleiding, het materiaal, een aanvullende WA-verzekering en alle starts zijn bij het cursusgeld inbegrepen. Je start altijd met één keer een introductie en daarna volg je Follow-ups tot aan het B1-brevet. Je lest dan samen met ervaren piloten.

Van B1 naar B2: lieren tot aan je zelfstandigheidsbrevet

Na het halen van het eerste brevet, les je door voor het tweede brevet, B2. Daarmee kun je zelfstandig vliegen. Ook over die cursus kun je weer 12 maanden doen, maar als je vaak komt oefenen dan kun je het ook sneller halen.

De begeleiding, de aanvullende WA-verzekering en alle starts zijn bij het cursusgeld inbegrepen, net als het schoolmateriaal tot je eigen uitrusting compleet is. Het bergvliegen is een aparte cursus. Die kun je volgen zodra je B1-niveau hebt en goed kunt starten op de oefenhelling, met je eigen materiaal.

Direct inschrijven Naar de agenda

Lieren voor piloten met B2 of B3:
lieraantekening halen en opfrissen

Ook piloten met brevet zijn welkom. Ben je zelfstandig piloot maar heb je nog nooit gelierd? Dan kun je bij ons je lieraantekening halen tijdens de Follow-ups. Ook als je ooit al gelierd hebt maar je brevet of aantekening verlopen is. Je betaalt per dag of voor een bepaald aantal dagen.

Direct inschrijven Naar de agenda

Abonnement voor Vrije Vliegers!

Ben je actief piloot en vlieg je zelfstandig aan de lier, inclusief geldig brevet en lieraantekening? Dan kun je meevliegen als een soort clubpiloot. Als vrije vlieger betaal je per start of neem je een abonnement voor een jaar. Daarin mag je zo veel komen vliegen als je wilt tijdens de Follow-ups. Andere data in overleg.

Extra lieruitjes op andere velden

Het kan zijn dat we zo nu en dan een uitstapje maken naar een ander veld. In de winter, maar ook tijdens het reguliere vliegseizoen. Voor deze lieruitjes is soms een extra eigen bijdrage nodig. Hierover houden we je natuurlijk op de hoogte.

Een piloot gaat aan de lier omhoog

Reacties zijn gesloten.