DeltaWeekend: 28 t/m 30 mei

Aankondiging DeltaWeekend 2021Van 28 tot en met 30 mei organiseert de KNVvL een weekend voor alle deltapiloten in Nederland. Er wordt gelierd, gesleept, er zijn duo-piloten en Randonaero is er ook met een beginnerscursus. We kunnen samen eten, kamperen en er is veel vlieggezelligheid. Een weekend voor alle niveaus: samen vliegen, praten, eten. Kennismaken met je toekomstige vliegmaten, met de clubs, met verschillende instructeurs, ervaringen uitwisselen en materiaal bekijken. Iedereen is welkom, van crack tot beginner. Wel even aanmelden!

Het DeltaWeekens is op 28 tot en met 30 mei, met uitwijk op 4 tot en met 6 juni. De locatie is hoogstwaarschijnlijk de Sallandse Aeroclub vlakbij Lemelerveld. Mocht dat vanwege het gras of de wind niet mogelijk zijn, wijkt het weekend uit naar een terrein nabij Havelte.

Algemene informatie

Wij vliegen er ook!

Het DeltaWeekend is voor alle deltapiloten, dus ook voor alle cursisten. Daarom geef ik onze lessen tijdens het DeltaWeekend ook op locatie. Een andere plek dus dan anders. Heb je je voor deze cursus aangemeld, dan krijg je hierover een e-mail met meer informatie. Ook op deze locatie kun je overnachten. We staan met elkaar op dezelfde camping, waar we ook samen kunnen eten.

Introductiecursus
De geplande introductiecursus gaat door, maar op een andere locatie. In overleg met de deelnemers kan deze ook over 3 dagen verspreid worden, samen met een duovlucht. Hierover krijgen de deelnemers nog bericht. De kosten blijven gelijk: de school betaalt het daggeld. Het gezamenlijke diner op zaterdag, de camping en de duovluchten zijn voor eigen rekening.

Duovluchten
Tijdens het weekend van 28 tot en met 30 mei is het mogelijk om educatieve duovluchten te doen via de sleepmethode. Dat helpt enorm bij het leren vliegen en is een geweldige toevoeging aan de introductiecursus. De deelnemers aan de introductiecursus krijgen hierover per mail bericht. Zijn er B1’ers die een duovlucht willen maken, meld je dan even aan. Kosten educatieve duovlucht: € 95

Follow-up, lange baan
Ik ben aanwezig met mijn lier maar we hebben waarschijnlijk maar zo’n 100 meter lengte ter beschikking. Voor een aantal follow-uppers is dat prima, voor lange baners is dat te kort. Die kunnen wel duovliegen, helpen bij lier- en sleepbedrijf en de ingevlogen B2-cursisten kunnen mogelijk in rustige lucht een liervlucht maken aan een van de clublieren, met radiobegeleiding uiteraard.

Coronaveilig

Natuurlijk zijn we het Coronavirus niet vergeten. Afstand houden we zo veel mogelijk, en dat kan heel goed met vliegen. Er komt een protocol, dat iedereen vooraf door moet nemen. En ben je niet lekker of zijn er mensen in je omgeving ziek, dan blijf je thuis. En helaas, het is ook niet de bedoeling veel toeschouwers mee te nemen. De groep mag niet te groot worden. Het is dus echt alleen voor deltapiloten (in spé).

Het weer en uitwijkdata

Alles staat of valt met het weer. Is het onverhoopt slecht weer in het laatste weekend van mei, dan schuift het DeltaWeekend door naar het eerste weekend van juni. Maar let op: het kan zijn dat het DeltaWeekend niet doorgaat maar de introductiecursus wel! Dan is dat toch op Het Wolkenveld. Wordt vervolgd!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.