Vliegseizoen van start met winters lieruitje

In het eerste weekend van maart startte ons deltavliegseizoen met een lieruitje in Nieuwvliet. Op zaterdag hebben we met een clubje zeer enthousiaste piloten de kop eraf gevlogen. Het was winters en eigenlijk wel een beetje afzien, maar de sfeer en de vluchten maakten dat helemaal goed.winters lieruitje_schuilen voor de regen

De weersverwachtingen waren tot en met het weekend zelf wisselend over het te verwachten weer. Uiteindelijk was alleen zaterdag een aardige vliegdag. Aernout en Heleen waren al een dag eerder op locatie om de lier uit zijn winterslaap te halen en er een kilometer nieuwe kabel op te doen. Die kan er weer even tegen.

Op zaterdagmorgen verzamelden we zoals altijd in de kantine van de Boerenhoeve in Nieuwvliet. Het was meteen al erg gezellig. Bijpraten natuurlijk, en samen plannen smeden voor het nieuwe seizoen. Vervolgens moest de tractor uitrukken om de lier op het veld te krijgen. Het was zo nat op het veld dat het met de schoolbus niet lukte!

De liermachine aan de tractor in het veldModder, kou en regen… En toch een zeer geslaagde dag, waarin we allemaal even lekker hebben gevlogen. Iedereen ging met een tevreden grijns weer naar huis. Voor ons is de kop eraf, maar volgende keer graag iets beter weer!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.