Tweedehands materiaal

Naast nieuw materiaal verkopen we ook regelmatig tweedehands deltavliegers, radio’s, vario’s, onderdelen en andere vliegspullen. Deze pagina wordt zo goed mogelijk bijgehouden maar soms hebben we ook materiaal dat niet op deze pagina staat, of weten we elders materiaal te koop. Informeer gerust of we hebben wat je zoekt.


Harnassen

Integraalharnassen zijn maatwerk. Neem dus de tijd goed te passen als je een tweedehands harnas zoekt. Hoe geavanceerder, hoe nauwer het luistert.

Switch – Ellipse | € 650
Het harnas van Heleen, voor haar veel te ruim geworden. Erg comfortabel en supermakkelijk switchen tussen liggend en rechtop. Landen gaat als vanzelf.

  • Maat: 1.70/1.75m, 80 à 85 kilo
    (redelijk ruime heupen)
  • Kleur: zwart met donkerblauwe band
  • Chutecontainer: rechts
  • Mogelijkheid voor remchute links

Ruime opbergmogelijkheden en verschillende afstellingen mogelijk. Goed gebruikt maar helemaal in orde. Zie de productpagina voor een complete beschrijving.

 

Cosmic – Woodey Valley
Verschillende gebruikte Woodey Valley-harnassen. Maten en prijzen op aanvraag.

Deltavliegers

Alle tweedehands deltavliegers leveren we vliegklaar af met goede kabels en wieltjes. Let even op of de gewichtrange gegeven wordt in ‘pilootgewicht’ (dan geldt het blotepilotengewicht) of ‘inhaakgewicht (dan geldt het gewicht van alles wat je met de carabiner aan te toestel hangt, dus jijzelf met kleren en harnas maar ook de hoes van je vlieger, je overlandboterhammen enzovoorts). De hier genoemde toestellen zijn allemaal proef te vliegen op ons lierterrein of soms ook op Sapenay, op afspraak.

Twist2 (L) – Ellipse | € 3000
Twist op Kovk - Foto Henk DrentDemonstratietoestel; enkele vluchten mee gemaakt. Moderne, lichte enkeldoeker met floating crossbar voor piloten van 70 tot 90 kilo. Kleuren: wit, oranje, geel. Extra: leading edge uitgevoerd in XLAM met uv-bescherming voor strakkere look en aanstroming. Meer informatie over de Twist 2 in de shop en in de review. Het toestel weegt ongeveer 25,5 kilo.
Windee (M) – Ellipse | € 4500
Windee met technora bovendoekDemonstratietoestel; enkele vluchten mee gemaakt. Luxe uitvoering met technora bovendoek, dacron onderdoek in geel, oranje en zwart en profilering van de kiel. Leading edge in PX10. Vliegt stabiel, ook op hoge snelheid, met toch zeer lichte handling. Start en landt bijna als een enkeldoeker. Voor piloten van 75 tot 100 kilo. Meer informatie over de Windee in de shop en in het nieuwsbericht.
Racer 14 – La Mouette | € 500
Deltavlieger Randonaero Adventures - Racer La MouetteOudere maar weinig gebruikte intermediate met VG voor piloten van 70 tot 90 kilo. Alleen nog te koop voor piloten die Racer of Topless gevlogen hebben. Wit doek met gele leading edge met de tekst ‘Randonaero Adventures’.

Radio’s / portofoons

Op tweedehandsradio’s zit géén fabrieksgarantie meer. Wel zijn ze door ons getest en van goede of nieuwe accu’s voorzien. Bij de accupaks voor penlites zijn de penlites (meestal 6xAA) niet inbegrepen.

 

Logo AlincoAlinco DJ-S17 | € 115
Zo goed als nieuw, demomodel. Compleet in doos (nieuwprijs € 165).

Variometers en andere instrumenten

De variometers worden geleverd inclusief bevestiging voor aan een delta, handleiding in print of pdf en ten minste 1 batterij. De vario’s vallen niet meer onder fabrieksgarantie maar zijn wel door ons getest.

Logo FlytecFlytec 3010 | € 90
Variometer van Brauniger/Flytec. Zonder bevestigingsbeugel, met aansluitmogelijkheid voor anemometer
Logo FlytecFlytec digitaal kompas | € 30
Digitaal kompas, met bevestiging voor aan delta, fietsstuur of dashboard. Let op: exclusief batterijen!

Noodparachutes

Tweedehands noodparachutes zijn door de fabrikant gecheckt en herpakt. Je krijgt dus een versgevouwen noodparachute waar je nog even mee vooruit kunt. De prijs staat in verhouding met de levensduur: hoe korter de chute nog mee kan, hoe goedkoper.

Op dit moment geen noodparachutes beschikbaar

Releases en toebehoren voor lieren en slepen

Deltavliegen Randonaero Adventures - ontkoppelsysteem voor lierenHvS-release | € 125 | Momenteel niet beschikbaar
Het bekende tweetrapsrelease; wordt niet meer nieuw gemaakt of geleverd. Een set quickpins voor snelle bevestiging aan het harnas kost € 30.

Reacties zijn gesloten.