Intermediates (dubbeldoekers)

Intermediates zijn goed presterende deltavliegers met vriendelijk gedrag. Ze zijn bedoeld voor de geoefende recreant met wat zelfvertrouwen die zoeken naar net wat meer pit en net wat meer prestatie. Prettig te starten en landen, vriendelijk in de handling en redelijk vergevingsgezind.

Bijna alle intermediates zijn geheel naar wens aan te passen. Het gebruikte doek, de kleuren, het ontwerp en soms zijn er ook wat technische snufjes die je mee kunt bestellen (profilering van de kiel bijvoorbeeld, een staartvin, een gestroomlijnd control-frame) enzovoorts. We adviseren je graag over de mogelijke opties en wat het beste bij je past. Natuurlijk hebben we ook meer foto’s en technische gegevens van de toestellen, vraag daar gerust naar.


Windee (Ellipse) – vanaf € 4480

Deltavlieger Windee - foto: Ellipse DeltaDe Windee van Ellipse is gemaakt ter vervanging van de Windigo. Het is geen doorontwikkeling van het oude ontwerp maar een heel nieuw toestel. Het frame is gebaseerd op dat van de Titanium, het prestatietoestel van Ellipse. De snit van het doek en de verdere afwerking zorgen voor makkelijkere handling en lekker relaxt vliegen. Het is een allemansvriend, om je vlieghorizon mee te verbreden zonder zorgen over onvriendelijke karaktertrekken. Vlieg je niet te ruw en heb je goed gevoel voor feedback van het toestel, dan is dit een erg mooi toestel voor na het halen van je B2.

De Windee vliegt al bij lage snelheid en is daardoor makkelijk te starten en te landen. Met VG haalt de Windee ook snelheden van 80 km/u. Slepen is dus geen enkel probleem. Daalsnelheden liggen tussen -1 op min-sink en -10 op loeihard (maximumsnelheid).

Windee S

Windee M

Windee L


Orbiter (Icaro2000) – vanaf € 5350

Twee bontgekleurde Orbiters van Icaro DeltavliegersDe Orbiter is de opvolger van de zeer succesvolle Easy. Hij staat bekend als een lichte, stabiele delta die makkelijk te besturen is. Gemoedelijk vliegen dus, maar wel net met die extra prestatie die je in een dubbeldoeker zoekt. De Orbiter is erg nauw verwant aan de Styl+ van UL-team. De Styl+ is ontworpen als vriendelijke en goed presterende intermedeate waarmee je ook gemotoriseerd kunt vliegen. De Orbiter is niet standaard geschikt voor gemotoriseerd vliegen maar heeft verder vrijwel dezelfde eigenschappen als de Styl+. De Orbiter heeft een DHV-keurmerk (DHV2-3).

Orbiter S

Orbiter M

Orbiter L


StyL+ (UL-Team) – vanaf € 4600

Deltavlieger Styl+ UL-team - Delta Fly AdventuresDe StyL+ is ontwikkeld door Xavier Verges van UL-Team, en lijkt erg op de Orbiter van Icaro. Er zijn wel kleine maar belangrijke verschillen. De handling is bijvoorbeeld iets lichter, en het toestel zelf weegt ook wat minder. Het grootste verschil is nog wel dat dit toestel helemaal gemaakt is om te gebruiken bij het vliegen met een motorharnas zoals de Mosquito. Daarvoor is de stand van het controlframe makkelijk aan te passen, en verplaats je zonder gereedschap het staartstuk naar de neus na het opbouwen. Omdat de gewichtsrange vrij ruim is, kun je met hetzelfde toestel zowel heerlijk vliegen zonder motor als met je motorharnas.

StyL+12

StyL+ 14

StyL+ 16

 


Lightfex en Funfex (Finsterwalder) – vanaf € 4690

De Finsterwalder Funfex is al jarenlang een icoon.  Deze legendarische intermediate dubbeldoeker is geschikt voor piloten van 68 tot 95 kilo en is met 24 kilo uitermate licht. De vliegkwaliteiten van de Funfex zijn alom geroemd, een echte FUN-vlieger! De Airfex is de kleine zus van de Funfex, voor piloten van 50 tot 70 kilo. Deze weegt maar 22 kilo! Met een neutraal statisch evenwicht heeft de Airfex ook ideale groundhandlingskenmerken. Beide toestellen passen natuurlijk onder je bed of in een dakkoffer.

Airfex

 • Pilootgewicht 50 – 70 kg
 • Gewicht vlieger: 23 kg
 • Doekoppervlak: 13,8 m2
 • Vmin: 27 km/u
 • Vmax: 80 km/u
 • Paklengtes: 5,2, 3,75 en 1,85 meter
 • Meer details over de Airfex

Funfex

 • Pilootgewicht 68 – 95 kg
 • Gewicht vlieger: 24 kg
 • Doekoppervlak: 16 m2
 • Vmin: 25 km/u
 • Vmax: 80 km/u
 • Paklengtes: 5,5, 3,8 en 1,95 meter
 • Meer details over de Funfex

Reacties zijn gesloten.