Nationale Deltadag 22 augustus

Op 22 augustus organiseert de KNVvL een actieve dag voor alle deltapiloten in Nederland. Er wordt gelierd, gesleept, er zijn duo-piloten, er is eten en drinken en vooral is er heel veel vlieggezelligheid. Een leuke dag voor alle niveaus: samen vliegen, praten, eten. Kennismaken met je toekomstige vliegmaten, met de clubs, met verschillende instructeurs, ervaringen uitwisselen en materiaal bekijken. Iedereen is welkom, van crack tot beginner. Wel even aanmelden!

De Deltadag is op zaterdag 22 augustus te Havelte, Overijssel. Er gaat een delegatie direct vanaf het Wolkenveld te Nieuw Schoonebeek die kant op, maar ook als je die week niet bij ons liert ben je welkom op de Deltadag.

Saamhorigheid staat voorop: samen vliegen en samen vliegpret delen. Deelname is gratis, net als het lieren op de dag zelf. Voor de sleeps heb je een sleepaantekening nodig en een klein beetje zakgeld, voor het duovliegen wordt ter plekke gekeken wie er met wie de lucht in kan, ook tegen een eigen bijdrage. Er komt een landingsclinic en behalve een clublier is ook de lier van Randonaero aanwezig. Rinus komt overgevlogen met zijn Dragonfly voor het slepen. Voor elk wat wils dus!

Lieren, slepen, vrijwilligers

Meelieren kan als je ten minste zo ver bent dat je de kabel weet te ontkoppelen. Ben je zo ver nog niet, dan moeten we ter plekke zien of er gelegenheid is om te oefenen maar in ieder geval kun je er veel zien, leren en ervaren. En er is ook hulp nodig: we zoeken nog een paar vrijwilligers die bijvoobeeld willen helpen bij het runnen van het sleepbedrijf. Hartstikke leuk, ook als je nog geen ervaring hebt, die krijg je gauw genoeg!

Coronaveilig

Natuurlijk zijn we het Coronavirus niet vergeten. Afstand houden we zo veel mogelijk, en dat kan best heel goed met vliegen. Er komt een protocol, dat iedereen vooraf door moet nemen. En ben je niet lekker of zijn er mensen in je omgeving ziek, dan blijf je thuis. En helaas, het is ook niet de bedoeling veel toeschouwers mee te nemen. De groep mag niet te groot worden. Het is dus echt alleen voor deltapiloten (in spé).

Het weer en uitwijkdata

Alles staat of valt met het weer. Is het mooi weer maar toch geen goed vliegweer, kan het zijn dat we minder vliegen dan we zouden willen. Wordt vooraf heel slecht (vlieg)weer verwacht, dan kan de dag worden doorgeschoven naar 23 augustus, of naar 19/20 september. Iedereen die zich aanmeldt krijgt daarover bericht. Nog een reden dus om je vooraf aan te melden.

En oja! De week voorafgaand aan de Deltadag kun je gewoon lekker komen invliegen hoor. Check de statuspagina even en laat Heleen weten wanneer je komt, that’s all!

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Nationale Deltadag 22 augustus

 1. Jos zeggen:

  Pracht gelegenheid om kennis te maken met deze mooie sport! Wil helpen/meedoen waar mogelijk!

 2. Wim van der Maaten zeggen:

  Duovlucht, indien mogelijk. Beetje helpen. Met plezier. Ik neem nog contact op.

 3. Wim van der Maaten zeggen:

  Duovlucht? Ja . Beetje helpen? Vanzelf

 4. Adrie zeggen:

  Mooi opstelde bericht Heleen keurig
  Prima Reklame
  Dank je