Nieuwe invulling lesbloken

In 2019 verandert er het een en ander aan de indeling van de lierlessen en aan de indeling van de lesblokken. Nu het nieuwe seizoen van start gaat, zet ik hier de veranderingen nog even op een rij. Vooral bij het lieren verandert er wat, lees het dus ook even door als je al bij ons lest!

Lesblokken van 3 dagen

De lesblokken zijn geen 4 maar nog maar 3 dagen en zijn steeds van vrijdag tot en met zondag. Op de helling én met lieren. De belavond is dan dus standaard op woensdag.

Lieren: andere dagindeling

Om de dagen wat beter te benutten gaan we wat eerder beginnen. Het is dan ook erg aan te raden om op het lierterrein of daar in de buurt te komen overnachten! Zie voor meer info de pagina met stekinfo. Iedereen is welkom bij elk blok, al spitsen we de oefeningen zo veel mogelijk toe op de niveaus die genoemd zijn in de agenda. Zo weten we zeker dat iedereen aan bod komt. Bij de blokken waarop een nieuwe B1-cursus start, beginnen de nieuwelingen steeds op zaterdag. Op vrijdag vliegen dan alleen piloten die al wat verder zijn.

  • De lierdagen beginnen in principe om 9 uur, in de zomer mogelijk wat eerder om de thermisch rustige uren te gebruiken met beginners. Ook op vrijdag beginnen we om 9 uur; kom je van verder dan een uurtje rijden, kijk dan of je er op donderdagavond al kunt zijn.
  • Vrijdagavond wordt een theorieavond, dan bespreken we een door jullie aangedragen onderwerp.
  • Zaterdagavond eten we met elkaar; op de camping, in een restaurantje of bij Heleen thuis. Op vrijdag beginnen we om 9 uur met een briefing in de kantine van ’t Looveld, of als deze nog gesloten is bij de container.
  • Zondag stoppen we iets eerder, zodat we samen kunnen opruimen en afsluiten en iedereen op tijd naar huis kan.
  • Bij een dag slecht weer gaan we aan de slag met theorie, noodparachutes (leren gooien en vouwen) en materiaal (toestellen demonteren, controleren en monteren, vergelijken, met uitleg over aerodynamica) en de liermachine (onderhoud, uitleg).
  • We kunnen wat minder vaak op ’t Looveld terecht. Zie dit nieuwsbericht voor meer info hierover en onze uitwijkopties.

Een typische lierdag wordt dan: om 9 uur verzamelen in de kantine van de camping. Met koffie/thee kort de dag voorbespreken, dan met beide niveau’s materialen verzamelen en het veld op. De gevorderden helpen de beginners met opbouwen en begeleiden het lierbedrijf. Zijn er genoeg helpers, dan kunnen de gevorderden tijdens het lieren met de beginners om beurten ook hun eigen toestel opbouwen. Zijn de beginners geweest, dan kunnen de gevorderden de lucht in. De beginners helpen hen met starten. Centrale lunchpauze, en dan beide groepen nog een rondje. Samen inpakken, opruimen en nabespreken in de kantine. Denk aan je logboekje! Afspraken maken voor de volgende dag en door naar het eventuele avondprogramma.

Helling: zelfde dagindeling, donderdagavond arriveren

Op de oefenhelling is de dagindeling al bekend: bij zonsopgang opbouwen en vliegen, tussen de middag vrij, eventueel ’s avonds vlak voor zonsondergang nog een sessie. De donderdagavond vervalt, maar wil je op vrijdagmorgen meedoen, dan moet je er natuurlijk wel al donderdagavond zijn. Accomodatie kun je nog steeds via Heleen reserveren; betalen dan contant aan het begin van elk lesblokje.

 

Getagd , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.