Lierterrein en uitwijkopties

Vanaf 2019 kunnen we wat minder op ons vaste lierterrein terecht. Dat wisten we nog niet toen we de agenda maakten en de lesdata blijven gewoon staan. We proberen op alle data gewoon cursus te geven, maar soms zal dat op een andere plek zijn en soms zelfs met een andere startmethode.

Door verschillende redenen zullen we soms niet op de geplande dagen op ’t Looveld kunnen:

  • Ons lierterrein ligt sinds kort onder de EHTRA14B. Als defensie oefent, kunnen wij niet vliegen. Hierdoor valt er zo nu en dan een vrijdag af; de weekends hebben we er waarschijnlijk geen last van.
  • Er zijn weer strengere regels rond weiden en bemesten, die het lastiger maken de melkveehouderij te combineren met recreatie. Daardoor is het gras bijvoorbeeld langer voor het maaien niet meer te betreden en moet er soms bemest worden tijdens onze geplande lessen.

En deze, daar kunnen júllie wat aan doen:

Minder vaak op ’t Looveld

Al met al zullen een paar blokjes lieren uitvallen of pas op vrijdagmiddag beginnen met theorie. Johan probeert ons zo vroeg mogelijk te informeren over de beschikbaarheid van het veld. Maar, het kan zijn dat als het gras hard groeit, we pas 4 dagen vooraf horen dat we er niet op kunnen. De blokken daarna is het dan wachten tot het gemaaid is, en daarna kunnen we er weer op. We wijken in dat geval uit naar een andere locatie. Heleen houdt iedereen die zich vooraf heeft aangemeld op de hoogte, en zet de info ook op de nieuwe statuspagina: www.deltavliegschool.com/agenda/gaathetdoor

Alternatieven voor ’t Looveld

We hebben aardig wat alternatieven voor lieren op ’t Looveld en als het nodig is, wijken we uit. Waarheen, dat is afhankelijk van wie zich vooraf heeft aangemeld (het niveau, wat er geoefend kan worden), de beschikbaarheid van het alternatief en de weersverwachting. Het is nu dus extra belangrijk dat je vooraf aangeeft dat je wilt komen, omdat we dan rekening kunnen houden met je niveau bij het kiezen van een alternatief. De opties die er zijn:

  • Lieren op een alternatieve locatie, bijvoorbeeld bij Havelte met vliegvereniging Plus5
  • Uitwijken naar de oefenhelling
  • Bij gunstige wind oefenen aan de Zuid Hollandse kust (ook heel leerzaam als je later niet wilt soaren!)
  • Duovluchten op Stadskanaal, ook voor introducees en familie
  • Bergvliegen op Porta Westfalica, voor wie al eens in de bergen heeft gevlogen

Wanneer besluiten we?

Uiterlijk 4 dagen vooraf hoort Heleen of ’t Looveld beschikbaar is. Dat komt dan vast op de site. Vervolgens zoekt ze zo snel mogelijk een alternatief uit. De alternatieven moeten natuurlijk ook afgestemd worden met de eigenaren en de NOTAMs moeten gecheckt. Het kan dus zijn dat soms het besluit pas 2 dagen vooraf genomen kan worden, maar meestal is het al langer vooraf bekend. Zorg dat je bent aangemeld als je wilt komen vliegen, zodat Heleen je op de hoogte kan houden. En check zelf regelmatig de site!   Deltavlieger piloot Loveeld koeien

Getagd , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.