Update soarstekken eind 2013

Dit najaar is door ervaren piloten best wat gesoard op de Brouwersdam en de Maasvlakte. Het leek er even op dat het met de hekjes op de Maasvlakte toch wel mee zou vallen. Dat klonk ons als muziek in de oren, dus zijn we er zelf nog maar eens gaan kijken. Helaas zijn grote delen van Maasvlakte 2 nog niet geschikt om te lessen, maar zijn er bij de Brouwersdam wel mogelijkheden voor beginnende soarpiloten. Ondertussen werkt de KNVvL aan een oplossing voor de Maasvlakte.

De Maasvlakte

hekjes maasvlakte

Het duin van Maasvlakte 2 is afgezet met staaldraad om het aangroeiende helmgras te beschermen tegen al te veel wandelaars en voertuigen. Met dank aan de KNVvL mogen piloten daar overheen stappen. Onderaan het duin, waar het strand begint, staan echter grote houten hekken. Die staan voor ervaren soarders niet in de weg, maar voor beginnende soarders zijn de onhandig en gevaarlijk. We kunnen nu alleen lessen waar geen hekken staan: bij de Slufter van Maasvlakte 1 met zuidenwind.

Brouwersdam

Brouwersdam is een mooie stek om te soaren. Soarders met al een beetje ervaring kunnen daar hun hart ophalen. Bij onze inspectie bleek dat er ook een aantal plekken heel goed geschikt zijn voor de eerste beginselen, met name bij west-noordwestenwind. Na de eerste hopjes kunnen we daar lessen bij westnoordwest en bij noordenwind.

Samen met KNVvL werken aan een oplossing

De situatie op Maasvlakte 2 is voor ons verre van ideaal. De hekken maken het leren vliegen voor ons gevaarlijk. Naast deltisten hebben ook andere luchtsporters last van de obstakels, zoals de modelvliegers. In de originele plannen was ook afgesproken dat er juist geen hekken zouden komen. Samen met de KNVvL overleggen we weer met de terreinbeheerders om te zien of het duin op een andere manier beschermd kan worden. De informatie van de KNVvL hierover kun je lezen in dit nieuwsbericht.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.