Waarschuwing Charly parachutes

Charly/Finsterwalder stuurde een waarschuwing uit voor alle noodparachutes. Heb je een parachute van Charly/Finsterwalder? Check dan de lengte van de handgreep. Is de jouwe te lang, neem dan contact met ons op.

Meten lengte handgreep Charly parachutes

Controleer de lengte

De handgreep van je parachute hoort bij je harnas. De lengte van deze handgrepen varieert. Is de afstand tussen de lus van de handgreep en het pakketje van parachute groter dan 37 cm, dan zou de handgreep in de lijnen van de chute kunnen komen als je hem gebruikt. Controleer vóór je volgende vlucht de lengte van jouw handgreep en kort hem in waar nodig. Test daarna natuurlijk even of de aangepaste handgreep nog goed werkt.

Bekijk de officiële waarschuwing op https://finsterwalder-charly.de

Heb je vragen of wil je hulp? Neem dan contact op met Heleen.

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Waarschuwing Charly parachutes

 1. Glenn van Lierop zeggen:

  Kenden jullie deze studie:
  Paragliding Reserve Parachute Research – Final Report w/ Dr Matt Wilkes – BANDARRA (https://www.youtube.com/watch?v=IlJMTXMcn5w&ab_channel=AndreBandarra)
  Ook interessant voor deltapiloten lijkt mij.

  • Heleen zeggen:

   Jazeker, die kennen we! Goed hem nog eens onder de aandacht te brengen. Er zitten zeker ook belangrijke punten voor deltapiloten in. En het allerbelangrijkste, voor élke piloot: zorg dat je getest hebt of jouw setup goed werkt en of je je parachute ook echt uit de container krijgt als je in je harnas hangt. Maar al te veel piloten bouwen de parachute in zonder die extra check.