Theoriecursus

Ben je toe aan het theorie-examen voor het B2-brevet? Doe mee met onze theoriecursus in de aanloop naar het theorie-examen in het najaar. In vijf lessen helpen we je bij het voorbereiden van de examenstof. In 2018 is nog geen theoriecursus gepland. Heb je interesse, stuur dan een berichtje. Bij ten minste 5 piloten kunnen we de lessen inplannen.


Planning theorieles:

  • wordt gepland op verzoek


Theoriebijeenkomst bij Flying Dutchman

Om veilig te kunnen deltavliegen moet je niet alleen de praktijk goed in de vingers hebben, maar heb je ook heel wat theoretische bagage nodig. Het is dus niet voor niets dat je voor het halen van een B2- en B3-brevet theorie-examen moet doen in 5 verschillende vakken:

  • Meteorologie
  • Aerodynamica
  • Vliegtechniek
  • Luchtvaartvoorschriften en reglementen
  • Navigatie en overlandvliegen (voor B3)

Gelukkig heb je het meeste al eens gehoord of ervaren op een van de lesstekken en zal er niet heel veel compleet nieuw zijn. Wel nieuw is dat je het tijdens je examen allemaal paraat moet hebben en goed moet begrijpen.

Theoriebundel

Wil je zelf studeren, dan kom je met onze theoriebundel een heel eind. Daarin hebben we alle informatie die wij belangrijk vinden voor het veilig vliegen op B2-niveau bij elkaar gebracht. Er zit ook een lijstje in met dingen waarvan wij vinden dat je die moet kennen en kunnen voor je theorie-examen. De lijst kun je gratis per e-mail aanvragen. De theoriebundel is te koop via de webshop.

Meer diepgang en houvast

Voor sommigen is het bestuderen van de complete reader genoeg. Wil je toch wat meer diepgang en wat houvast? Dan zijn de andere boeken of onze theorielessen misschien iets voor jou. Ook als je (nog) geen examen doet kan het interessant zijn, al is het wel makkelijk als je al wel in ieder geval B1-niveau hebt voor bepaalde basiskennis.

De cursus

De eerste les komen we bij elkaar om de lesstof en de onderwerpen te bespreken. We doen een testje met proefvragen om te zien waar de zwakke plekken liggen en je kunt aangeven welke onderwerpen je zelf graag uitgelegd ziet. In de overige lesblokken lopen we samen door de stof heen. In elk blok behandelen we op een interactieve manier een onderwerp dat je zelf al hebt voorbereid. Met prikkelende vragen kijken we aan het begin van de avond waar de onduidelijkheden zitten. Vervolgens gaan we daar dieper op in. We lepelen dus niets op, en je zult vooraf wel je huiswerk moeten doen! Heb je interesse, meld je dan via het inschrijfformulier. Bij ten minste 5 deelnemers plannen we samen de lessen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *