Arrangementen bestaande cursisten 2023

In 2022 combineerden we het lieren met oefenhelling en duovliegen. Vanaf 2023 ligt de nadruk op duovliegen en slepen en veranderen de lespakketten helemaal. Voor piloten die in 2022 een jaarcursus boekten en voor ieder die een introductiecursus boekte maar nog niet kon volgen, verandert er dus ook veel. Hieronder staan de speciale arrangementen voor bestaande cursisten.

In 2022 kon je een introductiecursus doen van 2 dagen aan de lier of op de helling, in de B1-cursus zat 12 maanden lang lieren en oefenhelling en de B2-cursus bestond uit een lierabonnement. Duovluchten en sleepvluchten waren extra en werden per stuk of per 10 afgerekend. In 2023 verandert dat helemaal. Hieronder in het kort wat dat betekent als je in 2022 al een cursus had geboekt en deze gaat volgen of nog volgt in 2023.

Introductiecursus geboekt in 2022, nog niet gevolgd

Heb je in 2022 een introductiecursus geboekt en betaald maar kon je die nog niet volgen vanwege uitstel door het weer of mijn operatie? Of mocht je nog een keer komen omdat je nog niet echt gevlogen had? Dan heb je nog tot 12 maanden na je eerste boeking recht op die introductiecursus. In 2023 bestaat de introductiecursus uit 2 duovluchten. Die cursus kost € 315 maar je hoeft niks bij te betalen. Had je wel een introductiecursus geboekt maar niet betaald, dan geldt wel het nieuwe tarief.

B1-cursus gestart of verlengd in 2022

De oude B1-cursus was 12 maanden geldig voor gemiddeld 24 lesdagen. Afhankelijk van de maand waarin je begon, heb je nog meer of minder dagen les tegoed. Die dagen worden omgezet naar duovluchten en lesdagen op de helling: elke lesdag komt ongeveer overeen met 1 duovlucht. Dit rekensommetje moeten we even samen maken en is ook afhankelijk van je niveau; samen kunnen we het voordeligste en meest gepaste pakket samenstellen.

B2-cursus gestart of verlengd in 2022

Voor de B2-cursus geldt ongeveer hetzelfde. Ook die is 12 maanden geldig. Voor de maanden die je nu niet kunt lieren, maken we een afspraak voor het aantal sleepstarts dat je kunt maken ter overbrugging. De eerste duovlucht(en) ter initiatie zijn hiervan uitgesloten, de kosten daarvan zijn voor mij erg hoog. Wil je nog lessen op de oefenhelling, dan kan dat ook hiermee verrekend worden.

Cursus afgerond of verlopen, welk pakket moet ik kiezen?

Heb je in 2022 een introductiecursus gedaan en wil je verder lessen, kies dan een lespakket met 10 of 20 duovluchten. Voor het halen van het eerste niveau heb je gemiddeld 20 à 30 duovluchten nodig.

Volgde je in 2022 een B1-cursus en is deze afgelopen of heb je B1-niveau gehaald? Dan heb je nog een aantal duovluchten nodig. Hoeveel, dat hangt helemaal af van hoe ver je was met solo-vliegen. Het voordeligst is het pakket van 10 of 20 duovluchten, met een speciale voorwaarde. Kun je solo nog vóór je tegoed op is, dan zetten we dat tegoed om in solo-sleepstarts, dus in korting op het follow-uppakket.

Deed je de B2-cursus lieren en/of bergvliegen? Dan ga je voor het follow-uppakket. Afhankelijk van je niveau en het aantal hoogtevluchten dat je al deed aan de lier en in de bergen kun je met een kleiner pakket al goed uit de voeten. Je hebt in ieder geval 10 solostarts nodig voor het halen van je B2 met sleepaantekening (plus nog eens minimaal 40 andere hoogtevluchten!), dus ook met het pakket van 20 starts kun je goed uit de voeten. Vóór je solo gaat slepen, moet je nog wel één of meerdere duovluchten doen.

Hoe aanmelden voor de lessen?

Aanmelden gaat nog steeds met een berichtje aan Heleen. De data waarop je kunt vliegen, staan in de agenda. Op elke dag is plek voor ongeveer 2 à 3 duo-cursisten, 2 à 3 solo-cursisten en enkele passagiers voor introductievluchten. Hoe veel precies hangt af van het weer (bij rustig weer blijft het langer goed lesweer en kunnen we wat langer doorvliegen) én van of je ’s morgens en ’s avonds komt of alleen ’s morgens. Geef je dus bijtijds op en meld je af voor de dagdelen dat je níet kunt komen.

Links om verder te bestuderen:

Bob de Vries bij zijn eerste solo-sleepstarts

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.