Lesagenda 2021 in de maak

Traditiegetrouw is onze agenda voor het nieuwe seizoen op 1 december bekend. Of eigenlijk op de Vlieghap, daags daarvoor. Maar dit jaar niet! De puzzel is wat groter dan anders, onder andere door het coronavirus. Er wordt aan gewerkt!

De agenda voor 2021 kan er wel eens heel wat anders uit gaan zien dan die van de afgelopen jaren. Er komt een ‘gewoon’ programma en een back-up, voor als we bijvoorbeeld toch niet naar het buitenland kunnen. Maar er zijn nog meer zaken veranderd. Hieronder een overzichtje.

Zodra de agenda af is, krijgt iedeeren weer bericht via de nieuwsbrief. Heb je nu al vragen, opmerkingen of verzoekjes, stuur dan een mailtje naar Heleen: info@deltavliegschool.com.

Oefenhelling: een weekje naar Frankrijk?

Volgend jaar komt er zoals elke 5 jaar weer gewas op onze oefenhelling in Cond. We kunnen er in maart en vanaf september terecht, voor de tijd ertussenin kunnen we terecht op het strand (nouja, in de duinen) én op de oefenhelling Sint Hilaire in Frankrijk. Ook goed te combineren met de eerste bergvluchten, op Sint Hilaire of op onze Sapenay. Alle huidige B1-ers kunnen een berichtje verwachten om te polsen of ze dat zien zitten. Je kunt het ook zelf vast doorgeven natuurlijk!

Het is een hele mooie helling, voor korte en wat langere vluchtjes, met een kabelbaantje om de vliegers terug omhoog te krijgen en zelfs een startvlonder om ook te wennen aan het starten vanaf een tremplin.

Bergstages: vooraf interesse melden!

Er zijn veel beginners en B1-ers, en maar weinig B2-ers komend seizoen. Ook is de bezetting qua instructeurs lastig. De kans is groot dat er wat minder bergstages op het programma komen, en wat later in het seizoen. Omdat het al wel bijna mei is, met Hemelvaart en Pinksteren, wil ik graag weten wie er dan op Safari zouden willen. Zijn het er genoeg, dan kan ik die stage vast inplannen (virus volente uiteraard). Wil jij met Hemelvaart en Pinksteren op Safari, en zorg je dat je ingevlogen bent? Geef het nu vast door aan Heleen.

Duovliegen: nog even geduld…

Vanaf 2021 maakt duovliegen ook onderdeel uit van de B1-cursus. Tenminste, dat was het idee. Vanwege het coronavirus loopt mijn opleiding wat vertraging op. Die gaat wel door deze winter, en ik hoop in de loop van het seizoen ook niet-piloten mee te kunnen nemen. Vanaf dat moment zullen we tijdens de B1-lessen dus ook wel eens een dagje of weekend uitwijken naar Stadskanaal.

Sleepstage komt eraan

Samen met het duovliegen loopt ook mijn sleepopleiding wat achter op schema. Ook dat zou in de loop van komend seizoen in orde moeten zijn, en vanaf dat moment kan ik ook sleepstages aanbieden samen met Rinus op Stadskanaal. In overleg met de deelnemers plan ik dan extra dagen in, ruil ik met een lieruitje óf met een bergstage, als we onverhoopt het land niet uit mogen. Het zullen vooral (lange) weekends zijn. Het idee was een aantal blokken van vrijdag tot en met zondag, verspreid over het jaar.

Géén Vliegbeurs, wel seizoensstart

De Vliegbeurs in januari is ook komend jaar van de baan, en in januari is het nog wat fris buiten voor een gezamenlijke seizoensstart in de open lucht. Toch probeer ik iets te organiseren, in januari of misschien wat later in het seizoen, om met elkaar het seizoen goed te kunnen beginnen. Misschien met de chutevouwdag begin maart? Wordt vervolgd…

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.