Opbouw lesprogramma en niveaus

Ons lesprogramma zit simpel in elkaar. Hier een kort overzicht om te weten wanneer je welke lessen kunt volgen en hoe jouw cursus in elkaar zit.

Cursusopbouw Introductie, B1 en B2

Je start met een introductiecursus of direct met de B1-beginnerscursus. De eerste twee dagen zijn hetzelfde, niveau 1. Het vervolg van de B1-cursus zijn de lessen op niveau 2, de ‘follow-ups. Tegen de tijd dat je toe bent aan niveau 3 heb je het B1-niveau gehaald en begin je aan de B2-cursus.

Je volgt dus:

  • Eén keer niveau 1
  • Meerdere keren niveau 2
  • Dan doorstroom naar niveau 3
  • Mee naar de bergen? Dan eerst hoogtevluchten in Nederland

Niveau 1, 2, 3 en Vrije Vliegers

Voor piloten die al langer meegaan: niveau 1 stat voor de eerste twee dagen voor beginners. Follow-up is nu niveau 2, lieruitje niveau 3. Daar zijn ook de Vrije Vliegers welkom. En gaan we lieren op verplaatsing, dan heet dat nog wel een lieruitje.

Data en reserve

In de agenda staan alle geplande lesdata. Er staan ook reservedata bij. Gaat een lesblok niet door vanwege het weer, dan schuift die automatisch door naar de eerstvolgende reservedatum. Houd die dus ook zo veel mogelijk vrij in je agenda. Gaan alle geplande lessen door, dan vervallen de reservedata.

Leslocaties

De meeste lessen zijn aan de lier in Nederland, op ons eigen lierterrein. De lessen op de oefenhelling zijn op onze helling in de Eifel, behalve die in 2021. Elke vijf jaar oefenen we een seizoen ergens anders. In 2021 is dat Frankrijk. Daar organiseren we geen losse lesblokken maar vliegweken, die je kunt combineren met een week hoogtestage op Col du Sapenay. Dat is onze thuisbasis in Frankrijk, en daar doen we onze bergstages. Ook onze Safari starten we daar.

Lesprijzen

Bij ons boek je een complete cursus, zonder bijkomende extra kosten. Je kunt kiezen voor een introductiecursus van 2 dagen of een complete B1-cursus, waarin je het hele jaar de lessen kunt volgen op jouw niveau. Voor 2021 is de B1-cursus alleen aan de lier: de week oefenhelling in Frankrijk is los bij te boeken. Dit omdat niet iedereen zomaar een week naar Frankrijk kan. De b2-cursus lieren is goed voor een jaar lieren voor het halen van het zelfstandigheidsbrevet, de bergstages boek je per stage (10 dagen). Soaren gaat per dag, slepen per weekend en duovliegen per vlucht.

Materiaal

Materiaal is inbegrepen voor alle lessen tot aan B2-niveau. Vanaf dat niveau is er nog wel materiaal te leen of te huur, maar is het de bedoeling dat je langzaamaan je eigen uitrusting aanschaft. Daar adviseert Heleen je graag bij.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.