Toestelchecks bij Bautek

Randonaero-bus met 6 deltavliegers op het dak, voor de gevel van BautekDe winter is de uitgelezen periode voor toestelchecks. Dit keer had ik een paar moeilijke gevallen: wat deuken en breuken, een toestel van een onbekend merk en twee mastloze prestatietoestellen waarvan één met serieuze schade, mogelijk ook aan de carbon crossbars. Hier kon ik wel wat extra handen en ogen bij gebruiken, dus ging ik met mijn wagen vol vliegers naar Bautek. 

Samen met Bautek zijn alle toestellen gecontroleerd en gerepareerd. Bij één van de toestellen bleek de schade mee te vallen. Na grondige inspectie van de schade en van de precieze plek van de schade, hoefden we daar niet zo gek veel aan te doen. De mastloze toestellen, met veel afstellingen en ringen en tuning, zijn samen met de technische experts van Bautek grondig gecontroleerd en nagemeten.

In kundige handen

Laminar van Icaro opgebouwd in een loods, staat op frame en neusOndertussen heb ik aardig wat ervaring met het controleren en repareren van enkeldoekers en intermediates. Maar ondanks het advies van elke fabrikant om een deltavlieger elke twee jaar te laten controleren, heb ik in de zeven jaar dat ik toestellen check, nog niet eerder een prestatietoestel ter controle gehad. Als ik ze zelf zou doen, zouden de eerste vliegers erg veel tijd kosten. En kom ik iets bijzonders tegen, dan zou ik Bob Koenders moeten vragen of hij nog wist hoe het zat… Op deze manier gingen de checks vlot en tegen normale kosten, en heb ik er weer wat van geleerd.

Opties voor prestatietoestellen van Icaro

Aan het begin van de winter heb ik geïnventariseerd of er genoeg prestatietoestellen van Icaro waren om naar Italië te rijden. Dat was niet zo, maar later in de winter meldden zich toch nog een paar piloten voor een Icaro-check. Vlieg je een prestatietoestel van Icaro, dan kan ik deze in overleg checken met Bautek of met Icaro. Icaro is het handigste in het vliegseizoen, omdat ik dan een paar keer per jaar al aardig in de buurt ben. Wil je een check in de winter, meldt je dan vóór 1 december van die winter aan. In overleg met alle geinteresseerde piloten plan ik dan voor later in de winter een rit naar Bautek of Icaro.

Service van Bautek

Ik ben geen dealer van Bautek, maar heb wel goede contacten. Vlieg je Bautek of overweeg je een toestel van Bautek te kopen, neem dan gerust even contact met me op. Ik introduceer je graag, en kan je wellicht helpen aan service of onderdelen.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.