Wijziging agenda: lieren en intro

Lierpiloten opgelet! Vanaf augustus lieren we niet meer op vrijdag tot en met zondag maar op zaterdag tot en met maandag. Op deze manier kan Aernout ook zo nu en dan komen om te oefenen voor het duolieren, iets wat we op het nieuwe lierterrein willen aanbieden aan beginnende piloten. Ook hopen we dat er wat animo komt naar aanleiding van het artikel in de Kampioen van de ANWB. Daarom komen er een paar data voor introductiecursussen bij.

Lieren op het Wolkenveld

Lierdata augustus t/m oktober 2019

  • 17, 18 en 18 augustus
  • 24, 25 en 26 augustus, ook INTRO
  • 31 augustus, 1 en 2 september, ook INTRO
  • 19, 20 en 21 oktober, ook INTRO
  • 26, 27 en 28 oktober

Natuurlijk geven we ook nog les op de oefenhelling (12 tot en met 14 juli, 6 tot en met 8 september, 11 tot en met 13 oktober) én gaan we in juli in september de Alpen in! Check daarvoor de agenda.

Locatie en planning lieren

In augustus lieren we op ’t Looveld en het Wolkenveld, afhankelijk van de grashoogte en de wind. Omdat het snel thermisch kan worden, starten we meteen zaterdagmorgen al bijtijds. Niet op Cond-tijden, maar toch moet je al op vrijdagavond aanwezig zijn als je niet om de hoek woont. Is er tegelijk ook een beginnerscursus, dan starten de beginners vroeg en kunnen de follow-uppers wat later aansluiten. Geef je op, dan krijg je hierover bericht.

Korte baan, lange baan, follow-up of gevorderd?

We combineren steeds al lange en korte baan. Met onze kleine groepjes lukt het wel om iedereen lekker aan het vliegen te krijgen, mits we met elkaar een soepel lierbedrijf runnen. Ook daarom: zorg dat je op de afgesproken tijd aanwezig bent, alleen dan kun je die dag meevliegen. Later aanhaken (en veel eerder vertrekken) stoort het lierbedrijf en kan alleen in overleg.

Combinatie introductiecursus – follow-up

Mocht er naar aanleiding van het aankomende artikel in de Kampioen van de ANWB een ware hausse ontstaan en de introductiecursussen vollopen, kan het zijn dat er nog een paar extra introductiecursussen worden georganiseerd op de bestaande lierdata. Iedereen die zich vooraf heeft aangemeld voor een van deze blokjes, krijgt hierover nog bericht.

Duolieren in de beginnerscursus

Dat duovliegen kan helpen sneller te leren vliegen en er meer van te genieten, hoeft geen verdere uitleg. Nu het steeds vaker hard waait, zou het nog prettiger zijn als we óók met de duo kunnen lessen. Duoslepen bleek lastig te organiseren, maar op het Wolkenveld is lengte genoeg om, bij handige windrichtingen, te kunnen lieren met de duo. Aernout gaat dit weer terug oppaken, en mogelijk is er nog een andere duopiloot bereid te komen oefenen. Wie weet kunnen we dan in 2020 óók lessen met de duo.

 

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.