Update promotie en toegankelijkheid

Klein maar volhardend! We zijn goed bezig met elkaar om deltavliegen een beetje op de kaart te krijgen. Met de postercampagne, berichten in de krant, RTV-Drenthe, de Kampioen van de ANWB, de simulator die nu echt VR-proof is. Ook lopen er twee projecten om het leren vliegen toegankelijker te maken én hebben we niet alleen een nieuw lierterrein gevonden maar werken we ook aan een mogelijke oefenhelling in Nederland. Hieronder een update van wat er zoal speelt, voor wie graag op de hoogte blijft. En spreekt iets je aan, wil je helpen? Heel graag, want Heleen kan niet alles alleen. Aernout helpt veel, René helpt veel, maar toch komen ook wij handjes en vooral uren tekort.

Postercampagne – opfrissen

Begin dit jaar hebben jullie door heel Nederland posters en flyers verspreid. Dat ging zo snel, dat ik een tweede serie moest laten drukken. Die ligt helaas nog bij mij thuis; ik kreeg het druk met het zoeken naar een nieuw lierterrein. Dat lijkt nu gevonden, dus als je nog posters en flyers wilde verspreiden en ze nog niet ontvangen had, stuur me dan even een berichtje en ik stuur het materiaal op. Ook als je locaties wilt aanvullen, of als je voor het artikel in de Kampioen wat extra adressen in gedachten hebt!

Decathlon, Bever Zwerfsport

Tijdens de campagne bleek dat veel ketens, zoals Bever Zwerfsport en een aantal klimhallen, strikt beleid hebben op het niet accepteren van reclame. Maar ook kwamen er veel leuke reacties, zoals van de Decathlon. Daar ga ik dankzij Maaike volgende week op gesprek om te kijken of een soort partnerschap kunnen afsluiten. Bever Zwerfsport heb ik ook nog niet opgegeven, maar daarvoor moeten we met een serieus plan naar het hoofdkantoor. Iemand die daarmee aan de slag wil? Mail dan even naar info@deltavliegschool.com

Pers en tijdschriften

Met enige regelmaat schrijf ik een tijdschrift aan om te zien of er plek is voor een item over deltavliegen. Bij de Kampioen hadden we geluk, daar komen we in. Ik probeer nog in wat damesbladen te komen, en wellicht zijn er tijdschriften voor buitenliefhebbers die ik nog niet ken, waar deltavliegen ook goed in past. Heb je tips, laat het weten. Heb je connecties? Nog beter. De lokale pers zit vaak te wachten op leuke berichten, en die besteedden dan ook aandacht aan de speurtocht naar een lierterrein. RTV Drenthe wil nog steeds langskomen voor een reportage, en als jullie zelf eens in jullie plaatselijke sufferdje zouden willen komen, dan kan Heleen wel helpen met hoe dat aan te pakken. De zomer is daarvoor de beste tijd, maar het is ook goed te proberen in het voorjaar als mensen langzaamaan vakantieplannen gaan maken.

Oefenhelling in Nederland?

We zijn betrokken bij de landschappelijke herinrichting van het gebied rondom ons nieuwe lierterrein. Er komt een stuk natuurgebied bij maar ook een stuk recreatie. En wij proberen daar een flinke oefenbult aan te laten leggen. Voor een minieme doelgroep als een deltavliegschool zou dat wel heel bijzonder zijn, maar wie niet waagt wie niet wint! Betreft hellingen: er worden op dit moment ook plannen gemaakt voor de afvalberg bij Wijster in Drenthe, de VAM-berg. Daar wordt nu al gefietst, en over een paar jaar komt de rest van de bult ook vrij voor recreatie. De bult wordt beheerd door de afvalverwerker maar de recreatieplannen worden gemaakt door de provincie. Een contactpersoon heb ik daar nog niet gevonden; vind jij het leuk daar achteraan te gaan? Ik hoor het graag via info@deltavliegschool.com!

Laagdrempeliger beginnen met vliegen

Jullie weten dat we al jaren proberen duovliegen aan de B1-opleiding toe te voegen, en dat we steeds zoeken naar andere manieren om de eerste basis sneller en makkelijker te maken. Het nieuwe lierterrein biedt kansen voor duolieren, waar al op geoefend wordt. En Karel werkt aan een aanhanger om het vliegen te kunnen ervaren en oefenen achter een auto, zonder kans op mislukte landingen. Daarvoor is nog wel tijd nodig en vooral een lange rechte weg om op heen en weer te kunnen rijden. Misschien is die ook wel te vinden in het nieuw te ontwikkelen gebied rond het lierterrein…

Beurzen en festivals met de VR-simulator

Met dank aan Robert, Rens, Jappie en vast nog een aantal piloten is onze simulator nu uitgerust met software: via de sim kun je een vliegsimulatieprogramma op de computer aansturen. En dat kun je dan weer beleven met een VR-bril, en het publiek kan meekijken op een scherm. Een mooi staaltje werk! Er is nog wel wat te verfijnen en ook de algemene beursuitrusting mag nog wat worden uitgebreid, maar we kunnen de vloer op. Er zijn al flink wat evenementen waar we wel naartoe willen, maar daar hebben we bemensing voor nodig… Wil jij wel eens een dag of een weekend helpen? Geef het even door (info@deltavliegschool.com)

Ruimte voor eigen ideeën

Heb je zelf een idee om deltavliegen in het zonnetje te zetten? Laat het even weten! Zo zijn we laatst verschenen in een nieuwsbrief van Olympos, het studentensportcentrum van Utrecht, kreeg ik de tip om bij grote bedrijven aan te kloppen om in het sportaanbod voor medewerkers te worden opgenomen (iemand die daarmee aan de slag wil?) en ga ik verder met het uitwerken van een studentendeltavliegaanbod. Alle beetjes helpen dus weet je iets of wil je iets? Mail (info@deltavliegschool.com) of spreek Heleen aan als je toch komt vliegen.

 

 

 

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Update promotie en toegankelijkheid

  1. Dr Delta zeggen:

    Geweldig!