Noodparachutes

Elke piloot doet er alles aan zo veilig mogelijk te vliegen. En toch doen we er goed aan er zo nu en dan bij stil te staan dat we een luchtsport doen, en dát er ooit eens iets mis kan gaan. En dan is het goed dat je kunt vertrouwen op een degelijke noodparachute. Het enige onderdeel van de uitrusting dat gemaakt is om na zijn levensduur liefst ongebruikt weg te gooien.

Voor elke soort piloot is er een eigen chute. Een extra grote voor duopiloten, een extra snelle voor aerobatics, en een kleine en lichte voor de recreatieve piloot. Ze zijn allemaal gemaakt om je levend terug te brengen naar moeder aarde als je vleugels het niet meer doen. Wil je weten welke chute voor jou het meest geschikt is, kijk dan bij ons koopadvies voor noodparachutes of neem dan even contact op voor overleg.

Hieronder een overzicht van de meest verkochte chutes. Let op: de chutes van Woody Valley staan hier nog niet op, en ook die van Finsterwalder worden eerdaags bijgewerkt. Actuele modellen en prijzen staan in ieder geval op de site van de fabrikanten, te bereiken via de keuzehulp.

NB: bovenstaande tabel wordt bijgewerkt. De chutes van Icaro Paragliders zijn voorlopig niet leverbaar en ook de Charly HG gaat uit de roulatie. Daarom zijn we overgestapt op vergelijkbare chutes van Independance, de Annular EVO (van 100 tot 160 kilo en tandem tot 230) of de Smart (110/120 kg).

NB: Woody Valley biedt ook parachutes aan. Per 2020 te koop: de Quadro Light 115 en de Quadro Licht 140. Modern, snel openend, licht en klein én duurzaam: deze chutes gaan 15 jaar mee. Richtprijs € 1000 à € 1025 ex swivel.

Let op: de levertijd kan variëren van een dag tot een week of langer. Verzendkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen en varieren op basis van de voorraad, het afleveradres en hoeveel haast je hebt. Bij afhalen bij Randaonero of op een van de lesstekken, krijg je korting op de verzendkosten.

Rotor of swivel

Onze noodparachutes werken voor deltavliegers het beste in combinatie met een swivel. Koop je je eerste chute, dan koop je er een swivel bij. Ben je toe aan een nieuwe chute, dan kun je je swivel inleveren bij het bestellen van een nieuwe chute. Je betaalt dan de prijs van een chute zonder swivel. Heb je al een noodparachute zonder rotor of swivel, dan kun je deze alsnog inbouwen. Zitten de chute en de vangband aan elkaar gelust, dan kun je dat makkelijk zelf doen. Zitten ze aan elkaar genaaid, dan is het een klusje voor de fabrikant. Een losse rotor kost € 90.

Vouwen en checks

Kun of wil je zelf je parachute niet vouwen, dan kun je daarvoor natuurlijk ook bij ons terecht. Voor een vaste prijs vouwen wij je chute of leren we het je. Is je chute wat ouder en wil je hem laten controleren, dan kan dat ook.

Reacties zijn gesloten.