Promoot jij deltavliegen op Ballonfestival Hardenberg?

Elk jaar is er in Hardenberg een groot ballonfestival. Dit jaar is het  op 22, 23 en 24 juni. Er is van alles te doen en te zien rond ballonvliegen. Deze editie kunnen wij ook onze bijdrage leveren en mogen we deltavliegen promoten. Met een stand, een simulator, opgebouwde deltavliegers en vooral veel enthousiasme. De school zit tijdens het festival in Frankrijk, dus we zoeken hard naar enthousiastelingen om op de beurs te staan én om voor die tijd 1x met de organisatie te overleggen over hoe en wat. 

Het ballonfestival wordt gehouden in de uiterwaarden van de IJssel aan de rand van Hardenberg. Naast ballonvaren is er vaak nog van alles te doen, zoals een drakenbootrace (vorig jaar) en demo’s van helikopters. De organisatie vind het leuk als we iets met deltavliegen komen doen. Dat ‘iets’, dat moet nog verder ingevuld. Het eerste idee is een informatiekraampje, een simulator en bij windloos weer ook 1 of 2 opgebouwde deltavliegers.

Hulp gevraagd: organisatie en uitvoering

Om deze kans te kunnen grijpen, zoeken we enthousiaste piloten:

  • Iemand die tussen 21 mei en 20 juni met de organisatie van het festival overlegt over de (on)mogelijkheden
  • Mensen die tijdens het festival zelf aanwezig kunnen zijn; 1 dag, 2 dagen of meer.

Organisatie vooraf

De festivalorganisatie is op dit moment op vakantie. Hij is op 21 mei weer terug, maar dan is de school al naar Frankrijk. We zoeken dus iemand die onze aanwezigheid op het festival wil coordineren met de festivalorganisatie. Heb je zelf nog ideeen over hoe en wat, dan kun je die goed kwijt; er is nog niets concreets afgesproken. Als je wilt, kun je tussen 21 mei en 21 juni met de festivalleiding afspreken om het terrein te bekijken maar volgens mij is dat niet per se nodig en zou het telefonisch kunnen. Houd je van organiseren en van mensen bij elkaar brengen? Dan hoor ik het graag!

Bemensing tijdens het festival

Het festival duurt 3 dagen. Het zou mooi zijn als we elke dag met 2 of beter nog 3 man aanwezig kunnen zijn, zodat men elkaar af kan wisselen. Op de eerste dag zal er wat opgebouwd of ingericht moeten worden; op de laatste dag ook weer ingepakt. Daar mag dan best een 4e man bij. Kun en wil je een of meerdere dagen helpen, meld je dan (vrijblijvend!) even aan. Zodra er zicht is op hoeveel mensen we hebben, kunnen we kijken op welke dagen we daadwerkelijk aanwezig kunnen zijn. Reiskosten worden voor de vrijwilligers in ieder geval vergoed; wil je komen helpen maar kom je van ver, dan kunnen we overleggen over overnachtingsmogelijkheden.

Hulp van de KNVvL

Het contact met het festival is gelegd vanuit deltavliegend Nederland, niet per se vanuit de school. Het is kort dag maar ik probeer ook vanuit de KNVvL ondersteuning te krijgen. Wellicht zijn er mensen in de promotiecommissie Deltalviegen die kunnen helpen, en kan de KNVvL bijvoorbeeld in een onkostenvergoeding voorzien.

Wil je helpen? Meld je bij Heleen!

Het is best kort dag, dus wil je helpen of heb je ideeën, meld je dan zo snel mogelijk even bij Heleen. Je zit nog nergens aan vast, maar we willen wel snel weten of het haalbaar is om aanwezig te zijn op het ballonfestival.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.