Agenda 2018 bekend

Afgelopen zaterdag presenteerden we de agenda voor 2018, en nu staat hij ook op de website. We beginnen dit jaar al in februari met lieren op Malden, het terrein van de NIJAC. De voorjaarssafari blijft nog een jaar op de agenda, al is de najaarssafari er dit keer niet. Er is nog wat ruimte vrijgehouden voor Les Petites Cross, en in maart staat een trial slepen gepland. Dat wordt pas in 2019 voor jullie interessant, maar smaakt wel naar meer…

Peter start op Col du Sapenay (foto: Peter de Rooij)Dit jaar is er wat extra aandacht voor de follow-up 2. Die hadden vorig jaar het meeste pech met het weer. Natuurlijk komen ook alle andere niveau’s aan hun trekken, zowel aan de lier, op de helling als in de Alpen. De voorjaarssafari zit nog steeds gekoppeld aan de Sapenay-stage direct ervoor; we willen echt op de eerste dag al op stap, dus je moet goed zijn ingevlogen. Heb je al een brevet, dan kun je dat natuurlijk prima in de week ervoor op eigen houtje. Zo niet, doe lekker mee met onze vliegweek daar.

Voorjaarssafari: extra goed invliegen

Boek je een week op Sapenay en de aansluitende Safari tegelijk, dan betaal je € 850 voor beide stages in plaats van € 900. Maar let wel even op de ingangseisen: boek pas als je daaraan voldoet, anders kun je misschien niet mee. In het voorjaar willen we op de eerste safaridag al op stap, dus moet je goed zijn ingevlogen. Dat doe je bij voorkeur de week ervoor op Col du Sapenay. In overleg kan dat natuurlijk ook elders.

Lieren in februari en maartEen B1-piloot landt vlak bij de lier

Er wordt al druk op ingeschreven: de eerste 2 weekends van februari willen we lieren op Malden, het prachtige vliegterrein van de NIJAC. Let op: in de gedrukte agenda staan het tweede en derde weekend, maar het gaat dus om het eerste en tweede weekend van februari. Op de agendapagina vind je de correcte data. Voor het vliegen op Malden geldt een extra dagtarief van € 5 per persoon per dag, dat wordt afgedragen aan de NIJAC. Vanaf maart lieren we weer op ’t Looveld. Dat terrein kan bij flinke sneeuw- en regenval erg nat kan zijn. Kijk in de voorbereiding voor de lesblokken dus niet alleen naar het weer maar informeer ook even naar de staat van het terrein.

B1- Zomerpakket blijft

Dit jaar 2x op de agenda: een intensieve B1-zomerstage met lieren en oefenhelling, die je goed kunt combineren met een (gezins)vakantie. De lessen zijn ’s morgens, de rest van de dag ben je vrij. Beide blokken starten aan de lier en eindigen met 3 dagen op de helling. De lessen staan ook open voor piloten die eerder aan hun B1-cursus begonnen, maar ook die krijgen alleen in de ochtend les. Zie ook de cursusbeschrijving B1. Na het zomerpakket kun je aansluiten bij de reguliere lessen voor de rest van de B1-cursus.

Eigen medische verklaringHeleen en Aernout pakken samen een toestel in (foto: Henk van Aurich?)

Denk aan het bijwerken van je eigen medische verklaring. Is er niets veranderd, geef dat dan even door. Is er wel iets veranderd, stuur dan een nieuwe verklaring op vóór je eerste lessen van het nieuwe seizoen.

Strikter op materiaal

Het is logisch dat je zorgt dat je eigen vlieguitrusting in orde is. Toch? Afgelopen jaren bleek dat helaas niet zo logisch. Wij gaan er strikter op letten dat je toestel, harnas en chute in goede conditie zijn. Ook letten we strenger op het dragen van een lange broek en stevige schoenen, om onnodige blessures te voorkomen. Zie hiervoor ook ons veiligheidsverslag.

 

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.