‘De Uitdaging’ ANWB Kampioen

Enthousiast geworden door het artikel in de ANWB Kampioen van augustus/september? Hieronder vind je in het kort de laatste info over de introductiecursus deltavliegen. Wil je meer weten, bel of mail dan met Heleen of check de opleidingsinfo elders op de site.

Deltavliegen kan gewoon in Nederland. Met zo’n 300 piloten is het geen hele grote sport in Nederland, maar in het hele land vind je wel piloten. Je kunt het in Nederland leren en als ervaren piloot kun je ook in eigen land mooie lange vluchten maken. Bij een club aan de lier bijvoorbeeld, achter een sleepvliegtuigje of aan de kust, boven de duinen. En natuurlijk kun je ook de bergen in, al is dat wat verder weg. De uitzichten zijn daar ook prachtig en het is erg leuk om op een echte deltavliegvakantie te gaan.

Leren vliegen in Nederland

Wij geven les aan de lier in Drenthe, vlakbij Emmen en heel soms ook in de duinen op de Maasvlakte bij Rotterdam of aan de Brouwersdam. Dat zijn de enige leslokaties in Nederland. Omdat het voor bijna iedereen wel ver rijden is, maken we er altijd een lesweekend van, of zelfs een blokje van 3 of 4 dagen. De piloten logeren in de buurt, op een camping of bij een B&B of hotel. Overdag vliegen we samen, ’s avonds is er vaak wat theorieles en we eten regelmatig met elkaar. Op de camping wordt het vaak ook gezellig, al is het wel zo vermoeiend dat de meeste piloten vroeg hun bed in duiken!

Begindata 2019

Het vliegseizoen loopt van maart tot en met oktober. In september zijn we voor een deel van de tijd in Frankrijk voor bergstages met gevorderde piloten, dus voor 2019 zijn er nog maar een paar startdata. Op die data kun je beginnen aan een introductiecursus van 2 dagen, of aan de complete beginnerscursus. Met de introductiecursus maak je je allereerste kleine hopjes. Met de beginnerscursus mag je een seizoen lang verder oefenen op je eigen niveau, tot je hoogtevluchten aan de lier kunt maken en goed kunt starten op de helling. Meestal duurt dat zo’n 20 à 30 lesdagen, afhankelijk van het weer en hoe handig je ermee bent. Het helpt ook als je vaak komt oefenen, dan schiet het lekker op.

Startdata deltavliegen B1 en introductiecursus

Beginnen in het nieuwe jaar

Na oktober wordt het buiten te koud en te onstuimig. De lessen starten dan weer in het voorjaar. In maart eerst de gevorderden, en vanaf april kun je weer een introductiecursus doen. De data hiervan zijn nu nog niet bekend: de agenda voor 2020 wordt op 1 december gepubliceerd. Wil je een seintje krijgen als de agenda er is? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief of vul alvast het inschrijfformulier in. We houden je dan op de hoogte.

Actieprijs: van € 250 voor € 199

Dit seizoen nog geldt de actieprijs van € 199 voor de tweedaagse introductiecursus. Kun je niet dit jaar nog meedoen maar heb je wel interesse? Geef je dan alvast op voor volgend jaar, dan krijg je alsnog de korting. En natuurlijk is het gebruik van het vliegmateriaal van de school inbegrepen. Je moet wel zelf je overnachting en je maaltijden regelen.

Tarieven voor groepen en families vanaf 4 man en voor kinderen op aanvraag.

Foto: Emiel

Heleen geeft uitleg tijdens de introductiecursus

 

 

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.